февруари 14, 2024

За подаръците или кога обменът е правилен

0


Мъжката енергия винаги е материална, а женската – духовна. Обичащата жена дарява любимия си с време, внимание, нежност, обич, грижи, подкрепа, насърчение и още много нематериални дарове.

В отговор на цялото това изобилие мъжът се чувства благодарен и откликва по единствения начин, по който неговата енергия се проявява – чрез спонтанна материална обгриженост. 

С други думи, подаръци (е приемливо да) прави единствено обичаният мъж, защото са израз на благодарността му към жената. Това е правилният енергиен обмен.

Нарушение на този обмен има, когато един мъж се опитва да спечели жената чрез подаръци. В този случай той не изразява благодарност, а очаква такава от жената за жеста си. Ситуацията е в контекста на сделка: „давам, защото искам да получа“. Така мъжът се поставя в ролята на просяк, който се надява на бартер, без да е сигурен дали такъв ще се осъществи. В това няма никаква любов, дори мъжът да смята, че го прави от силни чувства или симпатия. 

Енергийният закон е нарушен и тогава, когато жена има очаквания от даден мъж да я печели, като задоволява материално нейните прищевки и според щедростта му да прецени дали заслужава да му отговори. Подобно поведение обрича жените на критики в меркантилност, внушавайки, че тяхното време, внимание, грижа и всичко нематериално подлежи на авансово заплащане и трябва да се откупува. 

Жени с такова мислене погрешно считат, че тяхната стойност се определя от честотата или големината на материалните жестове, или че тези жестове са доказателство за наличието на сериозен интерес от страна на мъжа. 

Жена се впечатлява не с подаръци, а с отношение.

Подаръците са уместни само когато вече е налице любов – в такъв обмен и мъжът, и жената са в баланс при даване и получаване, с взаимна благодарност в свързаността си. Само тогава женската енергия може да се прояви в пълна сила, отговор на която е материалната обгриженост от страна на обичащия мъж.

Любовта е проявление на свързаността между осъзнати души. При тях всичко, което взаимно си дават, е подчинено на красотата и на възхвалата на живота. Ето защо обичащият мъж никога не би изразил силните си чувства към жена чрез мъртви цветя. 

Цветята са езикът на Бога и възвишено чувство като Любовта е абсурдно да се изразява чрез добре аранжирани трупове в букети. Може ли езикът на любовта да е толкова осакатен? Логично ли ви се струва жизнена енергия да се украсява с мъртва? 

Познаването на енергийните закони спестява много взаимни упреци и възвръща отново правилните роли на Мъжа и Жената като високоенергийни същности, като Души в тела, които са в хармония и баланс с всичко в Света. 

В ритуалността няма любов, само слепи канони, лишени от логика. Не правете така, само защото така (е прието) да се прави. 

Снимка: Gabriel Alva from Pixabay